Patronat: Vânzările au scăzut la jumătate în localurile din mall-uri de la aplicarea Legii antifumat

În ultima lună, care ne-a adus și temperaturi de vară, localurile cu terasă au dus-o cel mai bine. Clienții s-au îngrămădit la mesele de afară, bucuroși că-și pot aprinde liniștiți o țigară. Chiar dacă mai puțini, oamenii au intrat în continuare și în barurile fără terasă și au ieșit din când în când să fumeze.

 

Însă, în cafenelele din mall-uri lucrurile stau cu totul altfel. Pentru că din local până afară e cale lungă, clienții pur și simplu renunță să mai stea la o cafea. De aceea, vânzările au scăzut cu 40-50 de procente, a declarat la Europa FM președintele Asociației patronale a restaurantelor, Dragoș Petrescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă situația nu se va îndrepta, afacerile din mall-uri vor trebui regândite. Dragoș Petrescu spune că cel mai negru scenariu include concedierea angajaților și chiar închiderea localurilor. Însă, președintele patronatului speră că oamenii își vor relua obiceiul de a sta la o cafea în mall.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Legea antifumat, care se aplică din 17 martie, a afectat mult mai puțin restaurantele pentru că majoritatea clienților sunt încântați să ia masa în oraș fără să stea în fum de țigară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS