Patriarhul Daniel va avea salariu dublu, potrivit noii legi a salarizării

Patriarhul Daniel va primi salariu dublu de la stat, iar peste 16.000 de clerici vor fi plătiți de la buget.
Așa reiese din proiectul Legii salarizării, obținut de jurnaliștii de la Profit.ro.
În prezent, capul Bisericii Ortodoxe primește de la buget un salariu lunar net de peste 7.700 de lei, pe lângă suma de 6.000 de lei pe care o primește din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Potrivit noii legi a salarizării, câștigul de la stat al Patriarhului Daniel se va dubla, acesta urmând să primească lunar de la buget un salariu brut de bază de 20.000 lei, ceea ce reprezintă un salariu net de bază de peste 14.700 de lei – scrie portalul de știri Profit.ro.
Imediat după patriarh, cele mai mari indemnizații lunare le vor avea arhiepiscopii majori sau mitropoliții Bisericii Ortodoxe Române și Bisericii Romano-Catolice. În total, 11 conducători de culte vor primi lunar de la buget un salariu net de bază de aproape 14 mii de lei. Rabinul-șef și muftiul vor lua în mână peste 13 mii de lei. Aproape 13 mii de lei vor primi și 39 de episcopi sau episcopi-vicari patriarhali.
Totodată, peste 16.600 de clerici vor fi plătiți de stat. Preoți, diaconi, pastori, vestitori, imami sau rabini, cu studii superioare, vor avea salarii de încadrare de aproape 3.000 de lei net.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS