Confidenţialitate

Patriarhul Daniel: Hristos ne va ajuta să biruim această mare încercare | VIDEO

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române transmite că Intrarea Domnului în Ierusalim este o sărbătoare a luminii şi a bucuriei.

“Şi astăzi Iisus plânge când o mulţime de oameni suferă, când mulţi oameni au decedat. Dar aşa cum a transformat în bucurie lacrimile surorilor Marta şi Maria, aşa ne va ajuta şi pe noi să ajungem la Sărbătoarea Sfintelor Paşti şi să biruim această mare încercare a pandemiei actuale”, a spus Daniel, în predica rostită, duminică, în Paraclisul istoric “Sf. M. Mc. Gheorghe” din Reşedinţa Patriarhală.

Potrivit lui, unul dintre efectele restricţiilor sociale impuse de autorităţi pentru a diminua răspândirea noului coronavirus este acela că mulţi oameni care stau acasă sunt copleşiţi de teama bolii sau chiar a morţii, în acest context rugându-se lui Iisus Hristos “să ne ajute să ne ridicăm din teama prea mare de boală şi să ne întărim în credinţă şi în fapte bune, în milostenie şi în ajutorarea celor aflaţi în nevoi”.

“Să nu ne gândim atât de mult la noi înşine, ci mai mult la nevoile altora”, a spus patriarhul, care a subliniat că, urmând acest sfat duhovnicesc, “simţim cum în sufletul nostru intră binecuvântarea Mântuitorului Iisus Hristos”.

În cuvântul său, patriarhul a mai amintit că Sărbătoarea Floriilor este o anticipare a sărbătorii Sfintelor Paşti.

“Este o sărbătoare a luminii, a bucuriei, care ne cheamă să-I aducem lui Iisus florile credinţei şi nevoinţelor din timpul Postului”, a adăugat el.