Patriarhul Daniel a transmis românilor un mesaj de Crăciun şi Anul Nou

Patriarhul Daniel a transmis, vineri, românilor un mesaj cu ocazia sărbătorii Crăciunului, dar şi a Anului Nou, în care urează sănătate şi mântuire, pace şi bucurie.

În mesajul transmis, preafericitul părinte Daniel spune: „Sărbătoarea naşterii Domnului sau Crăciunul este sărbătoarea în care prăznuim iubirea smerită a lui Dumnezeu faţă de oameni. Dumnezeu cel veşnic trimite pe fiul său în lume ca să mântuiască lumea. Cristos Domnul se face om pământean pentru ca pe pământeni să îi ridice la viaţă veşnică cerească. Se naşte din Fecioara Maria, prin lucrarea Duhului Sfânt, ca să sfinţească umanitatea din interiorul ei. Se naşte într-o peşteră a pământului, pentru a sfinţi pământul din interiorul lui. Naşterea Mântuitorului Isus Cristos la Betleem ne arată legătura dintre cer şi pământ, dintre îngeri şi oameni”.

„Sărbătoarea naşterii Domnului este o sărbătoare a preaslăvirii lui Dumnezeu care se face om din iubire pentru oameni, pentru mântuirea lor, o sărbătoare a păcii sufleteşti, a bucuriei sau a buneivoiri între oameni. De aceea, cu prilejul sărăbătorii oferim daruri celor dragi şi celor care sunt neajutoraţi. Oferim daruri ale iubirii noastre ca răspuns la iubirea lui Dumnezeu pentru noi. Sărbătoarea Crăciunului este sărbătoarea milostivirii şi, în acelaşi timp, a bucuriei. Cel care dăruieşte semenilor săi umple sufletul său de iubirea milostivă a lui Dumnezeu”.

Patriarhul României afirmă ca, odată cu marea sărbătoare a creştinătăţii, „ne gândim în mod deosebit la românii din ţară, dar şi din afara ţării, românii de lângă graniţele actuale ale României, dar şi la românii din Diasporă. Îi pomenim în rugăciunile noastre şi trebuie să arătăm semne de frăţietate şi de comuniune românească”.

De asemenea, „în aceste zile suntem chemaţi să îi ajutăm pe cei săraci, pe cei bătrâni, pe oamenii bolnavi, însinguraţi, neajutoraţi, să răspândim în jurul nostru pace şi bucurie din pacea şi bucuria lui Cristos”.

„Cu prilejul sărbătorii naşterii Domnului nostru Isus Cristos, Anului Nou şi Botezului Domnului, vă dorim tuturor sănătate şi mântuire, pace şi bucurie întru mulţi şi binecuvântaţi ani”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS