Confidenţialitate

Patriarhia Română susține că nu a tipărit pliante pentru susținerea referendumului privind familia

Patriarhia Română susține că nu a tipărit pliante pentru susținerea referendumului pentru familie, deși mai mulți preoți au împărțit elevilor, la orele de religie, astfel de pliante.

S-a întâmplat la Brașov și la Bacău.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, spune la Europa FM, că nu e o problemă dacă elevilor li se vorbește la orele de religie despre acest subiect.

„Preoții nu pot pătrunde într-o școală să arunce pliante, dar dacă sunt întrebat dacă se poate vorbi la ora de religie  despre referendum, răspunsul meu este afirmativ. Nu se încalcă nici un fel de lege și nici un fel de drept al nimănui. Nu este propagandă, religioasă, este susținerea unui punct de vedere. În unele școli din România au pătruns așa-ziși experți în ideologia genului care le-au vorbit copiilor despre un subiect absolut toxic. despre ideologia genului. Aici cred că avem o problemă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ultimii ani, însă, au fost mai multe cazuri de preoți acuzați de homosexualitate.

Cum explică Biserica acest lucru?

„ Homosexualitatea este un păcat major, homosexualitatea nu trebuie încurajată. Biserica nu condamnă niciodată o persoană, ci condamnă păcatul. Nu este nimeni rejectat din biserică, indiferent de orientarea lui. Vorbim despre categorii ale moralității creștine. Niciodată biserica nu va putea vorbi în termeni laudativi despre homosexualitate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.