Confidenţialitate

Patriarhia Română: Medicii nu sunt obligați să elibereze o adeverinţă privind starea de sănătate a copilului ce urmează a fi botezat | AUDIO

Medicii nu sunt obligați să elibereze o adeverinţă privind starea de sănătate a copilului ce urmează a fi botezat – anunță Patriarhia Română. Precizările vin după ce Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a afirmat că a primit o solicitare pentru a elibera o astfel de adeverinţă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă preoții cer o astfel de adeverință, o fac din grijă pentru bebeluș după ce, în urmă cu 3 ani, un copil a murit în urma botezului într-o biserică din Suceava – se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

După acest tragic eveniment, Patriarhia a cerut preoților să fie mult mai atenți și – printre altele – să discute înainte de botez cu părinții și nașii despre starea de sănătate a copilului care urmează să fie botezat.

Probabil, ca să fie acoperiți, unii preoți cer medicilor o adeverință din care să reiasă să sugarul este sănătos, ca să poată fi botezat. O astfel de solicitare a ajuns și la preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu.

Aceasta s-a arătat revoltată că medicii trebuie să elibereze încă o adeverință. Patriarhia precizează că nu există o obligativitate în acest sens.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Sănătății anunță vaccinurile care sunt compensate de la 1 septembrie | AUDIO