Confidenţialitate

Patriarhia Română cere Secretariatului pentru Culte să se implice în conflictul de la Constanţa

Patriarhia Română cere un dialog cu autorităţile şi implicarea Secretariatului de Stat pentru Culte pentru a găsi soluţii în medierea conflictului legat de pelerinajul de la Peştera Sfântului Andrei.

“Statul are mandatul de a garanta libertatea religioasă, nu cultele, nu Biserica, nu Patriarhia iar Arhiepiscopia Tomisului are obligaţia de a respecta toate măsurile sanitare impuse în contextul carantinei”, se arată în mesajul Patriarhiei Române.

Pelerinajul de la Peştera Sfântului Andrei a fost interzis printr-o decizie a instantei, care poate fi atacată cu recurs.

Doar cei din localitatea Ion Corvin pot participa, spune şi prefectul de Constanţa Silviu Cosea.

Poliţiştii şi jandarmii anunţă că vor fi prezenţi în zona mănăstirii , iar la nevoie va sumplimenta efectivele, anunţă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Andreea Iliescu.

Miercuri seara, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, i-a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, în care susţine că măsurile impuse în contextul pandemiei generează “abuzuri” împotriva clerului şi credincioşilor, care sunt împiedicaţi să desfăşoare în mod tradiţional datinile bisericeşti.

Pelerinajul de la Mănăstirea Peştera Sfântului Andrei aduna mii de credincioşi din toate regiunile ţării.