Confidenţialitate

Patriarhia Română: Bisericile vor respecta “exemplar” regulile sanitare

Reprezentanți Bisericii Ortodoxe Române şi-au exprimat, marţi, satisfacția faţă de intenția Guvernului de a permite oficierea slujbelor religioase în incinta lăcașurilor de cult.

“Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia intens aşteptată şi integral justificată a autorităţilor de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioşilor, în condiţiile respectării unor reglementări limpezi şi încă necesare”, potrivit unui comunicat.

„Ca şi până acum, Biserica Ortodoxă Română va respecta exemplar regulile de natură sanitară şi le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioşilor săi. Este esenţial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieţii noastre sociale. Acest lucru ne priveşte pe fiecare în parte şi ne solicită responsabilitatea personală. Credinţa autentică civilizează, rodeşte atenţie morală, grijă şi respect faţă de celălalt. De aceea, credinţa onorează în cel mai înalt grad. Ca şi respectarea ei”, adaugă comunicatul.

Premierul a declarat marţi, în debutul şedinţei de Guvern, că în şedinţa Consiliului Național pentru Situații de Urgență a fost adoptată în unanimitate hotărârea de prelungire a stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru 30 de zile, începând cu 17 iunie.

Ludovic Orban a precizat că vor putea fi oficiate slujbe în interiorul bisericilor.