OLANDA: Patiseria „Anne&Frank”, obligată să-și schimbe numele

Proprietarul unei noi patiserii din Amsterdam, denumită “Anne & Frank”, s-a văzut obligat să schimbe numele localului său, în urma valului de critici ale utilizatorilor reţelelor de socializare, care l-au acuzat că foloseşte numele tinerei evreice pentru a atrage clienţii, relatează EFE.

“Anne Frank este o eroină pentru multe persoane şi cum patiseria mea se află în apropierea Casei Anne Frank, mi s-a părut un nume drăguţ şi desigur cunoscut internaţional”, a explicat patronul Roberto, postului de televiziune local AT5.

Proprietarul, care nu şi-a dezvăluit numele de familie, a asigurat că nu se aştepta la atâta “gălăgie” privind denumirea patiseriei sale, al cărei nume a asigurat că îl va schimba imediat.

El a asigurat că şi-a intitulat localul “Anne & Frank “, fără intenţia de a leza pe cineva, asigurând că ştie cât de mult a suferit această fată şi considerând că i-a adus “un tribut drăguţ” împrumutându-i numele.

Patiseria se află în apropierea anexei secrete unde familia de evrei Frank s-a ascuns în Amsterdam, în cel de-al doilea Război Mondial, şi unde fetiţa şi-a scris faimosul jurnal care s-a vândut în milioane de exemplare în întreaga lume.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS