Confidenţialitate

Mai multe păsări flamingo în căutare de hrană și odihnă, filmate pe brațul Sfântu Gheorghe | AUDIO | VIDEO

Apariție inedită în Delta Dunării. Un grup de zeci de păsări flamingo au fost filmate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării pe brațul Sfântu Gheorghe. În viitor sunt șanse ca înaripatele să se cuibărească în zonă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cu penajul roz și mișcări grațioase, zeci de păsări flamingo s-au oprit pe brațul Sfântu Gheorghe în căutare de hrană și pentru odihnă. Se sperie ușor, așa că inspectorii ecologi ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării le-au urmărit de la distanță. Dacă se vor simți în siguranță, în viitor și-ar putea face cuiburi în zonă, spun aceștia.

Un grup de păsări flamingo a fost observat în Delta Dunării și în 2021. Atunci, însă, din cauză că au fost stresate de turiștii care le-au urmărit cu drone și bărci pentru a le fotografia, nu s-au cuibărit în zonă.

Culoarea penelor își schimbă nuanța în funcție de hrana păsărilor. Atunci când se află în perioada de migrație și de formare a perechilor, fac popasuri în zone cu ape puțin adânci.

Sursa foto: Facebook / RBDD

Citește și: Vâlcea: Jandarmii, în alertă, după ce prezența urșilor a fost semnalată în 10 localități. Animalele sălbatice au omorât capre și au distrus mai mulți stupi | AUDIO | VIDEO