Paşapoartele ar putea avea în curând o valabilitate de 10 ani

Paşapoartele românilor care au trecut de vârsta de 25 ani ar putea avea în curând o valabilitate mult mai mare – 10 ani.

Aceasta este soluţia propusă de românii din străinătate – și agreată de ministrul de interne – pentru cozile uriașe din fiecare vară de la ghişeele pentru eliberarea acestor documente.

În plus, ministrul Carmen Dan, reamintește la Europa FM că pentru a evita cozile de ghișee, românii se pot programa, din timp, online.

Carmen Dan, ministrul de Interne, este criticată pentru cozile interminabile din fiecare vară de la ghișeele pentru eliberarea pașapoartelor.
Reprezentanții Federației Asociațiilor de Români din Europa amenință că, dacă aceasta nu va rezolva problema, vor depune o plângere penală împotriva ministrului.
Carmen Dan spune însă că pentru a nu mai exista cozi pe timpul verii, ar trebui dublat numărul angajaților de la serviciile Pașapoarte, lucru imposibil.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce priveste Capitala, unde sunt cele mai mari cozi, Carmen Dan, anunță că până la sfârșitul lunii august, Serviciul Pașapoarte se va muta în mall Plaza, din cartierul Militari, unde vor fi mai multe ghișee.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS