Confidenţialitate

Pasajul Unirii din Capitală va fi gata până la începerea anului școlar, promit constructorii care se ocupă de reabilitare

Lucrările de la şantierul Pasajului Unirii din Bucureşti vor fi finalizate până la începerea noului an şcolar, dau asigurări constructorii. Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a verificat stadiul lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Pasajului Unirii.

Aflat într-o stare avansată de degradare şi încadrat, în urma a două expertize, în clasa stării tehnice IV, adica necorespunzător, Pasajul Unirii a intrat, la începutul acestui an, în administrarea Sectorului 4.

Consolidarea şi reabilitarea Pasajului Unirii au început la mijlocul lunii iunie, avand ca termen de finalizare începutul lunii septembrie.

Potrivit Prefecturii Capitalei, lucrarile sunt acum în stadiu avansat de realizare.

️Prefectul Toni Greblă a menționat că experiența dobândită în realizarea acestei lucrări, într-un interval de timp scurt, trebuie să fie folosită de autoritățile locale și în alte zone ale Capitalei, pentru asigurarea siguranței cetățenilor, fluidizarea traficului și dezvoltarea durabilă a orașului.

Echipa de experţi de pe şantier i-a dat vineri asigurări prefectului Toni Greblă că lucrările vor fi finalizate în seara zilei de duminică 4 septembrie, astfel încât pasajul să fie redeschis din 5 septembrie circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă, odată cu începerea anului şcolar.

Citește și: Rute alternative pe perioada închiderii Pasajului Unirii din Capitală

Foto: Facebook / Instituția Prefectului Municipiului București