Confidenţialitate

Pasajul Unirii din București va fi închis complet pe perioada verii pentru lucrări de consolidare | AUDIO

Pasajul Unirii din Capitală va fi închis complet vreme de câteva luni pe perioada verii. Acesta va fi consolidat, anunță primarul Sectorului 4. Lucrările ar urma să înceapă în jurul datei de 20 iunie, iar autoritățile speră că pasajul va fi redeschis la 1 septembrie.

Lucrările de la Pasajul Unirii din București au două componente, a explicat primarul sectorului 4 Daniel Băluță. Prima dintre ele este punerea în siguranță a pasajului rutier pe care autoritățile speră să o rezolve în perioada în care copiii sunt în vacanță, adică 20 iunie – 1 septembrie.

Cealaltă parte a lucrărilor constă în consolidarea planșeului pasajului catalogat de edil drept cea mai periculoasă zonă. În urma unei expertize tehnice din 2017, nivelul de risc a fost stabilit la gradul 4 din 5.

Daniel Băluță: Magazinul Unirea, toate locuințele de lângă Magazinul Unirea ar putea fi afectate

„O eventuală surpare a acestui pasaj, și vreau să mă credeți că vorbesc cu toată responsabilitatea, presupune probleme deosebit de grave la metrou. Magazinul Unirea, toate locuințele de lângă magazinul Unirea ar putea fi afectate”, a spus Daniel Băluță.

Toni Greblă: Nu există pericol de prăbușire

Prefectul Capitalei. Toni Greblă a ținut totuși să sublinize că nu există pericol de prăbușire.

„Diferența dintre gradul 4 de risc și gradul 5 să știți că nu e ca de la 4 la 5. Este o diferență foarte mare. Nu există azi pericolul de prăbușire”, a spus Toni Greblă.

Pasajul Unirii, construit în 1986-1987, se află într-o stare avansată de degradare

Construit în anii 1986-1987, Pasajul Unirii, unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală, se află într-o stare avansată de degradare.

Pentru reabilitarea sau refacerea planșeului urmează să fie făcute un studiu de fezabilitate și o propunere tehnică, iar acestea dor dura aproximativ un an-un an și jumătate. După asta ar urma alte lucrări iar pasajul ar putea fi închis pe o perioadă lungă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cum vor autoritățile să combată poluarea fonică. Orașele au nevoie de hărți de zgomot dar și de planuri de acțiune | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.