Confidenţialitate

Pasajul Unirii, blocat joi dimineață după ce un tir a rupt bariera limitatoare de înălțime

Traficul rutier s-a blocat în Pasajul Unirii din București, joi dimineață, pe sensul de mers spre Piața Universității. Bariera limitatoare de înălțime a fost dărâmată de un vehicul de marfă.

În urma incidentului de joi dimineață din Pasajul Unirii nu au rezultat victime. La fața locului se află agenții rutieri.

Pentru stabilirea situației de fapt, la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, iar cu această ocazie s-a constatat faptul că un conducător auto, cetățean turc, a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor și remorcă dinspre Bd. Dimitrie Cantemir către Str. Colței, iar la intrarea în Pasajul Unirii, nu a respectat semnificația indicatorului “Accesul interzis vehiculelor cu înălțimea mai mare de 3,5 metri” și a intrat în coliziune cu cadrul metalic pe care era montat indicatorul.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că nu deținea autorizație de circulație pentru autovehicule de tonaj în zona A.

În acest context, a fost sancționat contravențional atât pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru nerespectarea prevederilor HCGMB 134/2004 privind circulația autovehiculelor destinate transportului de marfuri.

Conducătorul autovehiculului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0”, a transmis Brigada Rutieră a Capitalei.

În ultimele zile, două autocare au rămas blocate în structura de metal. Pasajul Unirii a fost redeschis în weekend după lucrări de reabilitare.

Potrivit proiectului aprobat de Consiliul Local, înălțimea pasajului trebuie să fie de 3,60 metri.

În schimb, acum poarta de intrare are panou de avertizare cu 3,50 metri.

Citește și: Deșteptarea: Pasajul Unirii din București a fost renovat mai scund, de nu mai pot trece autocarele prin el | VIDEO

Foto: Facebook / Cosmin Nicolae