Confidenţialitate

Deșteptarea: Pasajul Unirii din București a fost renovat mai scund, de nu mai pot trece autocarele prin el | VIDEO

O veșnică problemă cu dimensiunea la autoritățile din țara asta, ba trenuri de metrou prea late, ba tramvaie prea lungi, ba pasaje prea înguste – în Iași, ba prea scunde – Pasajul Unirii din București.

Două zile de la inaugurare, două autocare bărbierite-n sus. S-au înfipt în porțile de marcare a înălțimii maxime de la intrarea în pasaj.

Sunt marcate ca fiind la 3,50 metri. Ceva e însă schimbat, pentru că pasajul acesta e deschis de vreo 40 de ani și nu-mi amintesc să fi fost vreodată vreun incident de acest gen.

Prin el au trecut până acum probabil mii de autocare, dacă nu mai mult, și niciunul n-a avut vreo problemă. Acum, hodoronc-tronc, nu mai încap.

Iar primarul Băluță, de la sectorul 4, primăria care a făcut reabilitarea, e nemulțumit că șoferii n-au respectat avertizarea de înălțime maximă.

Potrivit proiectului aprobat de Consiliul Local, înălțimea pasajului trebuie să fie de 3,60 metri. Poarta de intrare are panou de avertizare cu 3,50 metri.

Dl. Primar, a scăzut cumva înălțimea pasajului după reabilitare? Cu vreo 10 cm, așa? Mergem să măsurăm?

Nu de alta, dar reabilitarea a costat 12 milioane de euro, scrie publicația Buletin de București. Măcar o ruletă puteați să luați pe bune de banii ăștia, au spus matinalii Vlad, George și Luca în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.