Pasagerii unui tren Timișoara-București, blocați pe un câmp. Trenul a rămas fără locomotivă

300 de pasageri ai unui tren care circula pe ruta Timișoara-București au rămas blocați, în această dimineață, pe un câmp, în zona comunei Radomirești din Olt.

Se pare că locomotiva s-a desprins de vagoane. Călătorii au povestit că au așteptat o oră ca locomotiva să se întoarcă.

Trenul Interregio a pornit din Timișoara aseară, în jurul orei 23.00, cu o întârziere de 30 de minute și urma să ajungă în Capitală, în această dimineață, la ora 8 și 22 de minute.

Numai că în jurul orei 8, vagoanele cu călători au rămas înțepenite pe șine, în plin câmp, în zona comunei Radomirești din județul Olt.

Pasagerii au povestit că au auzit un sunet ca de ruptură metalică, apoi trenul a încetinit și s-a oprit. Se pare că locomotiva s-a desprins de vagoane și abia după o oră s-a întors pentru preluarea pasagerilor lăsați pe câmp.

CFR Călători anunță că a început o anchetă pentru a afla cauzele care au dus la producerea acestui incident.

Alina Predescu, purtator de cuvant al CFR calatori a declarat la Europa FM, că trenul a frânat automat, din cauza unei probleme apărute în circulație.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanții companiei de căi ferate susțin că pasageri au fost în siguranță și și-au continuat călătoria cu același tren. Ei au ajuns în București, cu puțin înainte de ora 12.00.

În ceea ce priveşte informaţia potrivit căreia locomotiva şi-ar fi continuat drumul, în timp ce cele opt vagoane au rămas în câmp, reprezentantul CFR a spus: „Nu ştiu să vă spun exact care au fost manevrele care s-au efectuat”.

Alina Vitcovschi, aflată în trenul București, a povestit pentru Europa FM ce s-a întâmplat:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS