Confidenţialitate

Pasagerii se vor putea testa pentru Covid pe aeroportul Henri Coandă | AUDIO

Pasagerii care călătoresc cu avionul și pleacă de pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni se vor putea testa Covid chiar în incinta aeroportului. Azi s-a deschis primul centru de testare autorizat în incinta unui aeroport din România. Deja 2 persoane s-au testat in aceasta dimineata.

Rezultatele se eliberează în 20 de minute sau în 6 ore cel mult, în funcție de tipul testului: antigen sau PCR. Testele costă între 150 și 390 de lei, ne explică Roxana Drăgan, reprezentatul companiei medicale care a înființat central de recoltare:

”Avem trei scaune, pe care așezăm persoanele doritoare pentru testare. Testul PCR este 350 de lei, în intervalul 8 dimineața 8 seara, testul PCR în intervalul 8 seara – 8 dimineața este 390 de lei. Cei care doresc să își facă testul antigen, avem varianta de 150 de lei în intervalul 8 dimineața – 8 seara și 170 de lei în intervalul 8 seara – 8 dimineața”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Centrul este deschis non stop. În funcţie de tipul testui ales, pasagerii sunt sfătuiţi să plece din timp, spre aeroport, chiar si cu 7 ore mai devreme.

”Să-și calculeze exact momentul în care trebuie să își facă check-in-ul la aeroport, să dea un pic timpul înapoi, ca și ore, să se prezinte la centrul nostru de testare, și dacă doresc varianta Rt PCR, atunci rezultatul va fi oferit în maximum 6 ore din momentul recoltării probei”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Rezultate pozitive inregistrate la centrul din Otopeni sunt anuntate la Directia de sanatate publica Bucuresti.