Confidenţialitate

Pasagerii care pleacă de pe Aeroportul Henri Coandă, sfătuiți să vină cu cel puțin 3 ore înainte de ora decolării zborului | AUDIO

Cei care pleacă de pe aeroportul Henri Coandă sunt sfătuiți de autorități să vină cu cel puțin trei ore înainte de ora decolării zborului lor. Asta pentru că se estimează o dublare a numărului de călători în perioada următoare.

De aceea, sunt deschise și operaționale toate ghișeele de check-in precum și toate filtrele de control de securitate și ghișeele de control pașapoarte.

La nivel mondial, peste 8.000 de zboruri au fost anulate, în acest weekend.

Multe vacanțe s-au anulat din cauza numeroaselor cazuri de coronavirus cu tulpina Omicron, iar companiile aeriene au de suferit pentru că o mare parte a personalului este în izolare.

SUA și China sunt destinațiile care au avut cel mai mult de suferit.

Potrivit Flightaware.com, un portal care monitorizează plecările, sosirile, întârzierile și anulările zborurilor, alte 1.639 de zboruri au fost anulate într-o singură zi, dintre care o treime numai în SUA și 42 în Marea Britanie.

Afectați sunt mai ales turiștii care au plecat déjà în vacanțe și nu mai au zboruri de întoarcere. Companiile aeriene se confruntă și cu o criză de personal, mai ales din cauza creșterii numărului cazurilor de Omicron, în SUA și UK.

Din ce în ce mai mulți piloți și membri ai echipajului de cabină ai companiilor United Airlines și Lufthansa sunt în izolare, infectați cu Omicron sau forțați să stea în carantină la sosirea în anumite țări.

Alte motive pentru anularea zborurilor ar fi restricții noi impuse și anularea petrecerilor publice în mai toate capitalele din Europa de Vest, dar și vremea rea in SUA: în Washinghton a nins puternic și drumurile au fost blocate.

Companiile aeriene chineze, în special China Eastern și Air China, au anulat peste 2.000 de zboruri numai în weekendul de trei zile, multe dintre ele către Xi’an, unde 13 milioane de persoane sunt în prezent în carantină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Un bărbat a intrat în sediul Parlamentului, după ce a sărit un gard și a spart un geam