Confidenţialitate

Partidele parlamentare s-au înțeles asupra reducerii TVA la 20%

PSD, PNL, UNPR, UDMR şi ALDE au ajuns astăzi la un acord pe tema noului Cod Fiscal. Astfel partidele parlamentare s-au înțeles asupra reducerii TVA la 20% și nu la 19% așa cum era în proiectul inițial, spun surse politice citate de Mediafax.

Discuţiile între reprezentanţii partidelor asupra noului Cod fiscal continuă la Palatul Parlamentului.

Aceleași surse spun că supraacciza de7 eurocenți la carburanți se va menține până în 2017.

Va fi menținută, deocamdată și taxa pe construcții speciale, așa-numita ”taxă pe stâlp”.

La consultările de la Palatul Parlamentului, participă din partea PSD ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Liberalii sunt reprezentaţi de vicepreşedintele comisiei de Buget din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, şi de secretarul general Marian Petrache, iar UNPR de ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, şi de senatorul Haralambie Vochiţoiu. UDMR este reprezentant de Iuliu Winkler, precum şi parlamentarii Erdei Doloczki Istvan şi Alexandru Vegh. ALDE l-a trimis la întâlnire pe vicepreşedintele Cătălin Beciu.

Premierul Victor Ponta a declarat ieri, la România TV, că în cadrul discuţiilor avute la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu reducerea TVA la 20%, însă ar vrea ca eliminarea taxei pe construcţii speciale şi a accizei să fie efectuată “la o dată ulterioară”.