Confidenţialitate

Partidele noi nu au semnături suficiente – VIDEO

Liderul USR Nicuşor Dan şi-a exprimat ieri convingerea că formaţiunea sa nu va avea o problemă în a aduna 183 de mii de semnături pentru a intra în alegerile din această toamnă, dar, în acelaşi timp, pe Facebook, susţinătorii USR fac apeluri destul de disperate pentru strângerea de semnături.

Asta probabil şi pentru că USR abia are 78 de mii de semnături, iar depunerea lor începe în nouă zile. Alte partide noi anunţă că au trecut de 100 de mii, altele nici nu s-au mai apucat să strângă, asta pentru că 183 de semnături înseamnă monstruos de mult, iar altele pregătesc deja plângeri la Curtea Constituţională.

Asa cum bine remarca îndragitul realizator de radio şi blogger, domnul Vlad Petreanu, n-a fost nicio reformă electorală care să permită schimbarea clasei politice după Colectiv, ba din contra, deşi partide noi au apărut vreo 40, căci e mult mai uşor să faci acum un partid, degeaba îl faci…

Această lege nu interzice să semnezi pentru două partide, ci doar să semnezi de două ori pentru acelaşi partid. Dar nu interzice nici să cumperi sau să primeşti bani pentru o semnatură de susţinere.

Ce ar trebui să facem cu acest prag de semnături?