Confidenţialitate

Partidele își fac noi planuri politice după votul de duminică. USR își schimbă conducerea / PNL spune că nu va pleca de la guvernare | AUDIO

Partidele își fac noi planuri politice după votul de duminică. USR a rămas fără lider după alegerile din 9 iunie: președintele partidului și-a dat demisia. În tabăra puterii, liderii coaliției de guvernare PSD și PNL se gândesc deja la alegerile prezidențiale. UDMR anunță cel mai bun rezultat al formațiunii din ultimii 20 de ani. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul USR Cătălin Drulă și-a anunțat demisia, după eșecul înregistrat alături de colegii din Alianța „Dreapta Unită”. Estimările și datele parțiale de până acum arată că USR a obținut abia jumătate din voturile din 2019 .Dominic Fritz și-a anunțat candidatura pentru conducerea formațiunii. Primarul re-ales al Timișoarei a spus că, la Congresul USR, va propune o nouă conducere colectivă.

„Îmi asum acest rezultat și voi convoca în USR alegeri pentru un nou președinte în cel mai scurt timp”, a anunțat  Cătălin Drulă.

Dominic Fritz: Voi candida pentru președinția USR

„O să îmi asum o candidatură pentru președinția partidului USR la următorul congres”, a spus primarul reales al Timișoarei, Dominic Fritz.

În tabăta puterii, liderii coaliției de guvernare PSD și PNL se gândesc deja la alegerile prezidențiale. Șeful PSD Marcel Ciolacu a vorbit din nou despre o alianță politică cu PNL, cu candidat comun la prezidențiale și listă comună la parlamentare.

Marcel Ciolacu: Există premisele creării unei alianțe politice

„Sunt toate premisele a se crea o alianță politică, dar vom vedea decizia, pentru că politicienii decid acest lucru”, a declarat luni președintele PSD.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a fost întrebat de jurnaliști dacă liberalii vor ieși de la guvernare, în condițiile în care voci din partid ar fi cerut acest lucru astfel încât Nicolae Ciucă să intre în campania pentru alegerile prezidențiale din opoziție.

Rareș Bogdan: PNL nu va pleca de la guvernare

„PNL nu părăsește corabia guvernării”, a declarat luni Rareș Bogdan.

Preşedintele UDM Kelemen Hunor a afirmat că formaţiunea sa a obţinut cele mai bune rezultate la alegeri în ultimii 20 de ani

„Este cel mai bun rezultat la toate tipurile de alegeri, indiferent de care vorbim”, a spus președintele UDMR, Kelemen Hunor.

UDMR are după alegerile de duminică 200 de primari şi patru preşedinţi de consilii judeţene și doi reprezentanți în Parlamentul European.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Alegeri locale 2024. Rezultate parțiale mandate primari: PSD – 53,24%, PNL – 34,69%, UDMR – 6,81%