Pârtia de schi de pe Rarău a fost proiectată într-o arie protejată

Pârtia de schi de pe Rarău (din Câmpulung Moldovenesc), care trebuia finalizată şi dată în folosinţă de ani buni, are unul dintre cele două tronsoane proiectate într-o arie protejată.

Pârtia de schi din Masivul Rarău face parte din Programul Naţional de Dezvoltare a Turismului „Schi în România”. Primăria din Câmpulung Moldovenesc a întreprins toate demersurile pentru amenajarea unui domeniu schiabil modern care, pe lângă pârtiile de schi, să fie dotat cu instalaţii de transport pe cablu tip telegondolă, instalaţie artificială de înzăpezit, maşini de bătut zăpada şi instalaţii de iluminat nocturn. Pârtia din Masivul Rarău trebuia să fie compusă din două tronsoane. Valoarea investiţiei pentru tronsonul I a fost stabilită la suma de peste 70 de milioane de lei, iar pentru tronsonul II la peste 36 de milioane de lei.

Dacă primul tronson a fost finalizat și urmează să fie dat în folosință, cel de-al doilea pare a fi imposibil de realizat în acest moment deoarece a fost proiectat într-o arie naturală protejată, în Situl Natura 2000 Rarău – Giumalău. Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc a încercat să obtină autorizațiile necesare pentru a putea demara lucrările și la acest tronson, însă fără succes. O anchetă urmează să stabilească cine se face vinovat de acest eșec.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS