Parteneri de afaceri ai lui Sebastian Ghiță au fost reținuți

Cumnatul lui Sebastian Ghiţă, Cristian Anastasescu, a fost reţinut de procurorii DNA.

Decizia a fost luată după cîteva ore în care apropiatul fostului deputat a fost audiat.

Cristian Anastasescu a fost adus pe baza unui mandat la sediul DNA Ploieşti, avînd calitatea de suspect.

La sediul DNA Ploieşti a ajuns și Bogdan Padiu, director Teamnet Group, care, potrivit surselor judiciare citate, a fost audiat în acelaşi dosar. Şi în cazul lui Padiu s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Procurorii DNA Ploiești au deschis un nou dosar în care este vizat fostul deputat Sebastian Ghiță.

Există suspiciuni că acesta ar fi cerut peste 50 milioane de lei de la diverse firme IT pentru ca acestea să obțină contracte cu statul.

Sebastian Ghiţă mai este urmărit penal în alte două dosare de corupţie – cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012 şi cel în care Iulian Herțanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta, este acuzat de fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni.

În acest dosar mai sunt cercetaţi şi fostul președinte al Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma, precum şi fiul acestuia Vlad Cosma.

În 10 ianuarie, instanţa supremă a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care fostul deputat este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

Tot în 10 ianuarie, un alt complet de la instanţa supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă.

Omul de afaceri a fost dat apoi în urmărire internaţională, prin Interpol.

Sebastian Ghiţă a dispărut în 21 decembrie 2016.

De la dispariţia sa, România TV, post de televiziune controlat de Sebastian Ghiţă, a difuzat mai multe înregistrări în care fostul deputat face acuzaţii grave la adresa procurorului-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS