Confidenţialitate

Parlamentul vrea să ancheteze „Operaţiunea Sparanghelul”

PSD, ProRomânia, ALDE şi UDMR vor vota înfiinţarea unei comisii de anchetă, pentru „Operaţiunea Sparanghelul”, care va investiga situaţia lucrătorilor sezonieri.

Cele patru partide nu au fost mulţumite de răspunsurile primite de la Violeta Alexandru şi Bogdan Aurescu, referitor la lucrătorii sezonieri

Ei spun că „răspunsurile miniştrilor au evitat fondul întrebărilor, senatorii neprimind informaţii importante concrete legate de organizarea operaţiunii, implicarea statului în negocieri, sprijinul acordat cetăţenilor români aflaţi în situaţii financiare şi de sănătate precare în ţările de destinaţie”.

Social-democraţii transmit că „Operaţiunea Sparanghelul” e singura cale de a afla adevărul.

Partidul Social Democrat, împreună cu ProRomania, ALDE şi UDMR vor vota înfiinţarea Comisiei comune de anchetă a Parlamentului pentru Operaţiunea Sparanghelul, singura cale de a afla adevărul despre această acţiune”, se arată într-un comunicat al PSD.

De asemenea, cele patru formațiuni vor vota şi înfiinţarea Comisiei comune de anchetă a Parlamentului pentru anchetarea achiziţiilor publice pentru combaterea epidemiei pe timpul stării de urgenţă.