Parlamentul supune votului, joi, învestirea Guvernului Cîțu

Camera Deputaților și Senatul au plen reunit, joi, de la ora 16.00, în care va vota învestirea Guvernului Cîțu.

Costel Alexe, ministrul interimar al Mediului, a declarat, marți, că, în opinia sa, PNL va vota „la învestire” noul Executiv.

Social-democrații i-au cerut lui Cîțu să desemneze un ministru al Sănătății care să lucreze 24 de ore din 24, în contextul infecției cu noul coronavirus.

Aceștia vor fi prezenți joi la ședința de învestire și vor asigura cvorumul, a anunțat Marcel Ciolacu, care le cere liberalilor să își voteze propriul Guvern la vedere și mai ales să își asume guvernarea țării.

Ludovic Orban a afirmat că sub nicio formă Florin Cîțu nu va propune alți miniștri, în locul celor avizați negativ.

În schimb, PMP a anunțat că aleșii partidului vor vota la învestirea Guvernului Cîțu, pentru că mai presus de lupta pentru putere trebuie să fie România, în contextul epidemiei de coronavirus.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a spus că atât el, cât și formațiunea pe care o reprezintă vor vota pentru învestirea Guvernului Cîțu, joi, în Parlament.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a spus că parlamentarii Uniunii vor fi prezenți la plenul de învestire, însă decizia legată de cum și dacă vor vota noul Executiv va fi luată, joi, înaintea ședinței.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS