Parlamentul Ucrainei a aprobat decretul emis de presedintele Petro Porosenko privind mobilizarea partiala a armatei

Trenul frigorific care transportă trupurile victimelor zborului Malaysia Airlines a ajuns la Harkov, oraș controlat de Guvernul de la Kiev.

Trenul cu vagoane frigorifice a plecat din gara Torez, aflată sub controlul separatiştilor, ieri, la ora 19.00. Înainte de a ajunge la Harkov a trecut prin Doneţk. Din Harkov, trupurile victimelor vor fi predate unei delegaţii olandeze care le va transporta cu avionul la Amsterdam, unde vor fi identificate înainte de a fi predate familiilor, prin intermediul serviciilor din ţările lor.

Totodată, Ucraina le-a cerut ţărilor ai căror cetăţeni au murit în urma prăbuşirii avionului malaezian să trimită poliţişti la locul tragediei pentru a asigura ‘inviolabilitatea’ perimetrului în care s-a produs catastrofa și pentru a contribui la anchetă.

Pe de altă parte, Rada Supremă a Ucrainei a aprobat decretul preşedintelui Petro Poroșenko privind mobilizarea parţială a armatei. Potrivit documentului, mobilizarea parţială este necesară în condiţiile comiterii unor acte de terorism pe teritoriul Ucrainei, care duc la victime în rândul civililor şi reprezentanţilor forţelor de ordine.

Mobilizarea va ține 45 de zile de la intrarea în vigoare a decretului și îi vizează atât pe soldaţii în termen, cât şi pe rezervişti.