Confidenţialitate

Parlamentul turc dezbate astăzi ratificarea aderării Suediei la NATO | AUDIO

Parlamentul din Turcia dezbate astăzi ratificarea aderării Suediei la NATO, a anunţat postul privat CNN Turk. Informaţia a fost confirmată pentru Reuters de 3 surse parlamentare de la Ankara. Nu se stie însă când va fi dat votul final: astăzi sau mai târziu în cursul acestei săptămâni. Turcia şi Ungaria sunt singurele state membre ale NATO care încă nu au ratificat aderarea Suediei la Alianţă. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Comisia de politică externă a parlamentului turc a aprobat luna trecută ratificarea acestui act. Însă înainte ca protocolul să fie semnat de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, mai trebuie să se pronunţe şi plenul legislativului.

Până acum, Ankara a invocat lipsa de cooperare a guvernului de la Stockholm în extrădarea către Turcia a unor persoane pe care aceasta le consideră având legături cu organizaţii teroriste, în special din zona kurdă. De cealaltă parte, Budapesta a tergiversat ratificarea aderării Suediei reproşându-le politicienilor suedezi că şi-au făcut un obicei din a critica guvernul conservator condus de Viktor Orban.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Presiuni în Parlamentul din Ierusalim pentru eliberarea ostaticilor israelieni reținuți de Hamas | AUDIO