Confidenţialitate

Parlamentul European: Concurs destinat tinerilor pentru protejarea mediului înconjurător | AUDIO

Din toamnă, Comisia de Mediu, Sănătate Publică și Siguranța Alimentară din cadrul Parlamentul European împreună cu festivalul UNTOLD vor lansa o competiție internațională între universitățile din principalele orașe europene, prin care tinerii să propună un proiect de reciclare-conștientizare.

Studenții interesați de acest subiect se vor putea înscrie în echipe de câte 3 persoane să dezvolte un astfel de proiect care mai apoi să poata fi implementat în festivalurile din întreaga Europa.

Ce primesc câștigătorii?

Un Internship de o săptămână în cadrul Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din cadrul Parlamentului European, un abonament la UNTOLD 2019, precum și cu finanțarea proiectului și expunerea lui în cadrul festivalului.

”Ne dorim să transmitem un mesaj de atenționare, de responsabilitate față de tinerii din România, față de tinerii care sunt fani UNTOLD. Ne dorim să atragem un semnal de alarmă față de impactul materialelor reciclabile. Ne dorim să dăm șansa tinerilor care sunt pasionați de această zonă, să vină cu niște propuneri concrete, atât de dezvoltare a conceptului de festival eco cât și a proiectelor de promovare a importanței reciclării la nivel mondial. Pentru viitor am vrea să implementăm acest proiect peste granițele Europei”, a declarat pentru Europa Fm, Eduard Chereji, directorul de comunicare şi marketing UNTOLD.

În cadrul ediției din acest an al festivalului UNTOLD, va fi realizată o instalație decorativă construită din plastic reciclat cu o lungime de 7 metri și o înălțime de aproape 3 metri.

Este pentru prima dată când organizatorii unui mare festival de muzică vin în Parlamentul European și lansează o asemenea inițiativă. Cred că publicul tânăr în special este cel mai dornic și deschis în a afla și a înțelege modalitățile de protejare a mediului înconjurător. Acestea sunt reglementate prin legislații europene adoptate cu succes precum Pachetul Deșeuri sau care urmează a fi negociate precum Strategia pentru plasticul de unică folosință în cadrul Comisiei pe care o conduc. Felicit fondatorii festivalurilor Untold și Neversea pentru angajamentul civic dar și pentru faptul că au ales să facă acest program de conștientizare la nivel european și nu s-au limitat doar la România. Este o mândrie de fiecare dată când un lucru bun pornește din România și se concretizează și în străinătate ”a spus Adina Vălean, Președinta Comisiei de Mediu, Sănătate Publică și Siguranța Alimentară din cadrul Parlamentul European, într-o conferință de presă organizată la Brussels.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei care vor merge în acest an la UNTOLD vor putea folosi un automat de colectare selectivă pentru materiale plastice dar și reciclare instant a dozelor de aluminiu iar consumatorii vor putea câștiga premii la fiecare 5 doze reciclate. În plus, artiștii vor fi transportați cu mașini electrice.

La conferința de presă de lansare a parteneriatului au participat reprezentanții UNTOLD: Bogdan Buta, Edy Chereji și Bogdan Rădulescu, Președintele Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din cadrul Parlamentului European, Adina Vălean și europarlamentarul belgian, Ivo Belet.