Confidenţialitate

Parlamentul din Argentina a aprobat ”taxa milionarului” | AUDIO

În Argentina, Parlamentul a aprobat taxa milionarului. Este un impozit special pentru oamenii bogați, iar din acest impozit statul și-a propus să acopere cheltuielile pentru echipamente medicale și măsurile de sprjin pentru firme.

Aflăm amănunte de la Florentina Mihăiță: ”Noua taxă aprobată în Argentina va fi plătită de cei care au active în valoare de peste 200 de milioane de pesos, echivalentul a 2,5 milioane de dolari. Este vorba despre 12 mii de persoane care vor fi taxate cu 3,5 la sută din averea pe care o au în Argentina și cu peste 5 procente pentru proprietățile din afara țării. Statul speră să adune astfel 300 de miliarde de pesos, bani cu care să asigure echipamente medicale, ajutoare pentru firme și ajutoare sociale. Argentina se află în recesiune din 2018, iar pandemia și carantina au afectat și mai mult o economie care se luptă cu șomajul, nivelul ridicat de sărăcie și datoria publică uriașă. Mulți argentinieni și-au pierdut locul de muncă și au rămas pe drumuri, la propriu.”.

”Am rămas fără casă, fără familie. Singura mea averea este o pătură, nimic mai mult – a povestit un tânăr argentinian pentru BBC. Argentina este a 5-a țară din lume care a raportat, în octombrie 1 milion de cazuri de COVID-19. Numărul îmbolnăvirilor se apropie de 1,5 milioane acum și 40 de mii de oameni au murit din cauza noului coronavirus.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.