Parlamentul britanic a decis: Alegerile anticipate vor fi organizate pe 8 iunie

Parlamentul din Marea Britanie a decis. Vor fi organizate alegeri anticipate pe 8 iunie. Au fost 522 de voturi pentru și 13 împotrivă.

Votul vine la doar o zi după ce premierul Theresa May a anunțat că vrea să organizeze alegeri anticipate, astfel încât să obțină un mandat puternic pentru negocierile cu Bruxelles-ul privind Brexitul.

Înainte de votul de azi,  șefa Guvernului de la Londra le-a cerut oficial parlamentarilor britanici să aprobe organizarea alegerilor anticipate.

Theresa May e de părere că rezultatul acestui scrutin ar contribui la unificarea Legislativului în spatele planului ei pentru Brexit şi va permite evitarea instabilităţii.  Nu de puține ori, Theresa May s-a confruntat cu opoziția parlamentarilor atunci când a trebuit să ia decizii în cazul Brexit.

„În acest moment de semnificaţie naţională enormă, cred că ar trebui să existe unitate aici, în Westminster, nu diviziune”, le-a spus Theresa May parlamentarilor.

“De aceea lucru corect şi responsabil pentru noi toţi cei de aici este să votăm alegerile generale”, a precizat premierul.

Potrivit legii, inițiativa premierului trebuie să fie votată de două treimi dintre membrii Camerei Comunelor. Cum era de așteptat, nu a fost nicio surpriză la acest vot.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS