Parlamentul a stabilit calendarul pentru dezbaterea și adoptarea Bugetului de stat pentru 2017

Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit, miercuri, calendarul pentru dezbaterile bugetului de stat pentru anul 2017.
Proiectul de lege va fi adoptat de Parlament săptămâna viitoare.

Senatorii și deputații pot depune amendamente la proiectul de lege până vineri dimineață, la ora 9, conform calendarului afișat pe pagina Senatului României. Apoi, până la ora 10, va fi făcută centralizarea și gruparea amendamentelor la comisii, pe ordonatori principali de credite.

De la ora 11, încep lucrările în comisiile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, pentru examinarea, avizarea şi depunerea avizelor la Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci. Apoi, urmează dezbaterea generală în Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Sâmbătă, de la ora 10, la Comisiile pentru buget, finanțe și bănci vor avea loc dezbateri cu ordonatorii principali de credite şi elaborarea rapoartelor. Dezbaterile continuă până duminică, la ora 20.

Luni, de la ora 11, Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului vor stabili timpii de dezbatere în plen a Proiectului Legii bugetului de stat şi a Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017. Ședința de plen comun este programată la ora 13 și vor fi dezbateri generale, dar și dezbateri pe anexele proiectului de lege.
Marți, la ora 10, plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului ar urma să dea votul final pe proiectul de lege, care va fi apoi trimis președintelui pentru promulgare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS