Confidenţialitate

Parlamentarii USR au demisionat pentru a nu beneficia de pensiile speciale | AUDIO

Deputații și senatorii USR și-au dat demisia marți dimineață, în semn de protest față de menținerea pensiilor speciale. Ei spun că astfel, nu vor beneficia de acest privilegiu acordat inclusiv parlamentarilor.

Și liderul PSD a anunțat că va face acest gest.

Potrivit legislației în vigoare, demisia din Parlament echivalează cu anularea pensiei speciale numai dacă semnatarii sunt la primul mandat la care renunță înainte de încheierea lui.

Parlamentarii USR au pledat de nenumărate ori pentru eliminarea pensiilor speciale, fapt pentru care au și întocmit un proiect de lege menit să elimine acest privilegiu, dar care a rămas blocat în legislativ.

Mai mult, USR va condiționa eventuala participare la o viitoare guvernare de eliminarea acestor pensii, a explicat liderul USR, Dan Barna.

Și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va demisiona din Parlament, în același scop, dar în ultima zi de mandat.

„Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum. Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar”, a scris Ciolacu pe facebook.

Președintele PNL Ludovic Orban a caracterizat drept „o minciună gogonată” și un demers demagogic demisia anunțată de liderul PSD Marcel Ciolacu din Parlament.

Premierul a declarat la Realitatea Plus că pensia specială se calculează proporțional cu durata mandatului, și că liderul PSD are deja un mandat, deci ar urma să beneficieze de pensie, a susținut Ludovic Orban.

Soluția, a adăugat liderul liberal,  ar fi convocarea birourilor reunite ale Parlamentului, modificarea legii privind statutul deputaților și senatorilor și abrogarea articolului de lege care stabilește pensiile speciale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru