Confidenţialitate

Multe proiecte, pe masa aleşilor

Săptămâna aceasta, pe masa senatorilor se află mai mule proiecte.

Săptămâna aceasta senatorii trebuie să reexamineze legea privind darea in plata a unor bunuri imobile prin care românii care nu mai pot plăti creditele cu ipotecă, pot da casa băncii și scapă de datorie complet.

Președintele Klaus Iohanis a retrimis legea în legislativ pentru că  in loc sa-i ajute pe cei care au credite imobiliare, risca sa creeze noi dificultăți, mergand chiar până la imposibilitatea aplicarii ei, spune șeful statului.

În Comisia pentru aparare vor lua in discutie înființarea unei subcomisii de anchetă privind tragedia de la clubul Colectiv.

Săptămâna aceasta, senatorii juriști se vor pronunța cu privire la propunerea de act normativ legat de completarea Codului penal prin aplicarea de sancțiuni in cazul insultei și calomniei.

Președintele Klaus Iohannis a mai retrimis Parlamentului și legea privind acordarea asistentei financiare rambursabile pentru Republica Moldova. Șeful statului consideră că aceasta nu este oportuna deoarece la Chișinau nu există certitudinea continuării procesului de reforme și respectarii angajamentelor pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE.