Parlamentarii PSD, despre ”sperietoarea de serviciu” George Soros

Cât rău face României omul de afaceri George Soros? – iată întrebarea pe care am adresat-o mai multor parlamentari PSD din teritoriu.

Unii dintre aceștia cred că miliardarul american de origine maghiară reprezintă un pericol real pentru țara noastră și pentru alte state, alții se feresc să comenteze.

Întrebat despre George Soroș, premierul Mihai Tudose a răspuns ironic și a dat de înțeles că este de acord cu cele spuse de Liviu Dragnea.

Premierul Mihai Tudose, ales deputat PSD pe listele din Brăila, a comentat declarațiile lui Liviu Dragnea pe holurile Parlamentului.

Întrebat dacă George Soros are interese în România, prim-ministrul a spus ironic: „Nu, nu are cum să aibă. Dumnezeule, nu are interese nicăieri… Evident că da! Cum să aibă interese aici? Este Crucea Roşie”.

Tudose a ţinut însă să precizeze că destabilizându-l pe Liviu Dragnea, Soros destabilizează atât partidul, cât şi ţara.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu cred că e vorba de o persoană. Domnul Dragnea este preşedintele partidului. Evident că destabilizând preşedintele partidului, destabilizezi şi partid şi coaliţie de guvernare şi guvern şi evident ţara”, a completat premierul.


Ce spun parlamentarii PSD

Am vrut să aflăm și părerea aleșilor PSD din teritoriu.  Deputatul PSD Galați Nicolae Bacalbașa e de părere că George Soroș se închină banului și că interesele sale reprezintă un pericol real pentru România.

”Domnul George Soroș este o persoană care a declarat că nu are niciun Dumnezeu și că se închină numai la ban.  Banul e ochiul dracului, domnul Soros este un reprezentant al respectivului. Din păcate, reprezintă și pentru Ungaria și pentru România și pentru alte țări un pericol real”, a spus, la Europa FMNicolae Bacalbașa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deputata PSD Vaslui Ana Birchall s-a ferit însă să comenteze…subiectele la zi.

(…) dacă mă întrebați de raportul meu de activitate, cu foarte mare drag vă spun, alte subiecte – dați-mi voie să nu doresc să le comentez”, a spus Ana Birchall.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iar senatorul PSD Hunedoara Viorel Sălan a spus că…nu are semnal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum a luat naștere Fundația George Soros din România

Fundația finanțată de miliardarul George Soros – cunoscută astăzi drept ”Fundația pentru o societate deschisă” a fost înființată în 1990.

Potrivit site-ului oficial, misiunea Fundației pentru o societate deschisă este de a promova dezvoltarea unei societăți bazate pe libertate, responsabilitate și respect pentru diversitate.

Înființată în 1990 într-o primă formă de asociere și funcționând în forma sa actuală din 1997, Fundația pentru o societate deschisă a promovat valorile societății deschise în România și a acționat ca formator și catalizator al societății civile românești, fiind organizația care a pus bazele sau a sprijinit numeroase ONG-uri din România.

În primii 6 ani de activitate a fost condusă de sociologul Alin Teodorescu, fostul consilier al lui Adrian Năstase, premier în guvernarea PSD.

Alin Teodorescu remarcă faptul că, între timp, miliardarul George Soros a devenit, cităm, ”sperietoarea de serviciu”.

ASCULTĂ MAI JOS INTERVIUL INTEGRAL CU ALIN TEODORESCU:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Născut în 1930, la Budapesta, George Soros este fiul unei familii de evrei nepracticanți din clasa de mijloc.

A cunoscut foarte devreme fața totalitarismului (varianta fascistă maghiară și germană), iar faptul că a supraviețuit Holocaustului se datorează în bună măsură, tatălui său care a reușit să ascundă originea familiei cumpărând documente false care atestau calitatea de creștini a membrilor ei.

Mai multe detalii AICI

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS