Parlamentarii PNL intră în grevă japoneză

Parlamentarii PNL vor intra, de luni, în grevă japoneză, nemulțumiți de faptul că PSD blochează dezbaterea legii votului prin corespondență.

Liderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu, afirmă că adoptarea proiectului este una dintre promisiunile social-democratilor și ale preşedintelui Klaus Iohannis.

Legea votului prin corespondenţă ar trebui să fie finalizată  până în noiembrie pentru a putea fi aplicată la alegerile legislative din 2016.

Proiectul a fost considerat o prioritate după alegerile prezidenţiale, existând consultări la Palatul Cotroceni şi un acord de principiu. Cu toate acestea, partidele parlamentare au modificat legislaţia electorală, dar nu au convenit asupra unui proiect de lege, la Parlament fiind înregistrate patru iniţiative pe această temă.

Greva parlamentara este doar una de avertisment. Peste 2-3 saptamini, daca nu va da rezultatele dorite, liberalii vor decide daca vor recurge la alte masuri, mai drastice:

In replica, liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, sustine ca, de fapt, liberalii sunt cei care nu vor adoptarea legii prin corespondenta.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS