Confidenţialitate

Parlamentarii au respins proiectul de formare a unei comisii de anchetare a raportărilor din pandemie | AUDIO

Aleșii au respins proiectul pentru înființarea unei comisii de anchetă privind raportările din pandemie. Parlamentarii PSD spun că cifrele privind infectările ar fi fost măsluite, atât înaintea alegerilor cât și în privința numărului de morți anunțați. Senatorul PSD – Lucian Romașcanu:

”Spunea domnul Vlad Voiculescu așa: Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul deceselor în platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul deceselor din platforma în care raportează toată lumea. Vlad Voiculesc, Europa Fm, 19 aprilie. Dacă nu veți vota această comisie de anchetă înseamnă că alături de partenerii dumneavoastră vremelnici de la Partidul Național Liberal veți dori să ascundeți noroiul sub preș și, pe linia transparenței pe care o clamați nu cred că așa ceva vă caracterizează”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

De cealaltă parte, prin vocea deputatul USR PLUS, Ionut Moșteanu, coaliția de guvernare susține că lucrurile vor fi clarificate curând de ministerul Sănătății:

”Avem un minister care lucrează la un raport, au fost prezentate niște date prelininare și, în zilele următoare, vom vedea cu toții un raport. Din datele preliminare, ministrul actual, Ioana Mihăilă, a arătat că au fost niște erori umane de înscriere în bazele de date. În câteva zile ne vom lămuri cu toții și nu este nevoie de comisie de anchetă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul privind înființarea comisiei de anchetă a avut 156 de voturi “pentru” și 230 de voturi ‘împotrivă’.