Parlament: Deputatii vor sa-si creeze o SUPER-IMUNITATE, de frica procurorilor / Ce spun liberalii si liderii PSD? (AUDIO)

Deputații au strecurat în regulamentul Camerei inferioare a Legislativului un articol care îngreunează procedura prin care aleșilor suspectați de anumite infracțiuni li se poate ridica imunitatea. Nu este o idee nouă: parlamentarii au mai încercat și în 2013 să adopte, pe furiș, o astfel de prevedere.

Propunerile de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor au fost adoptate în comisie în data de 17 martie și urmează să fie votate în plen – AUDIO.

La articolul 195 au fost introduse o serie de alineate noi potrivit cărora solicitările DNA trebuie să conţină, cităm, ‘indicarea cazului prevăzut de Codul de procedură penală şi motivele concrete şi temeinice care justifică luarea măsurii preventive sau dispunerea percheziţiei’.

În plus, în cazul în care comisia juridică decide că este nevoie de probe suplimentare la dosarul trimis, Ministerul Justiţiei este obligat să înainteze documentele necesare.

Chiar dacă au avut membri în comisie, liberalii spun acum că nu agreează aceste prevederi, am stat și de vorbă cu deputatul PNL, Cristina Pocora.

PNL susținea că va aduce acest subiect în atenția Consiliului Superior al Magistraturii, însă formațiunea pare că s-a râzgândit între timp, după cum spune judecătoarea CSM, Daniela Pantazi:

Social-democrații Georgică Severin și Lia Olguța Vasilescu se plângeau zilele trecute că politicienii sunt speriați de acțiunile DNA și că aleșii locali refuză să mai semneze acte, de frica unor eventuale acuzații.

Superimunitatea nu este o idee nouă. Parlamentarii au mai încercat și în 2013 să adopte o astfel de prevedere. Magistrații CCR au decis atunci că astfel de articole sunt neconstituționale pentru că, în acest fel, Parlamentul ar deveni un fel de instanță de judecată care se poate pronunţa asupra acuzațiilor.