Confidenţialitate

PARLAMENT: Comisia ”Sparanghel” se reunește marţi

Comisia parlamentară, înființată pentru ca aleșii să învestigheze eventuale fraude și nereguli despre care s-a vorbit în spațiul public referitor la plecarea românilor la muncă în străinătate, se reunește în această după amiază, de la 14.00.

Forul respectiv a avut prima ședință pe 6 iulie. Aleșii au decis atunci să trimită mai multe scrisori către autoritățile locale care s-au ocupat de plecarea muncitorilor sezoniei la cules de sparanghel în perioada în care România s-a aflat în starea de urgență. Vizate au fost autoritățile care s-au ocupat de plecarea celor 2.000 de români  de pe Aeroportul din Cluj Napoca.

Potrivit preşedintele comisiei, Radu Oprea, vor fi chemaţi la audieri responsabili locali – prefectul de Cluj, prefecţii din judeţele care au fost puternic afectate în acea perioadă şi de unde proveneau majoritatea celor care se aflau la Cluj în acea zi, preşedinţii Consiliilor judeţene, cei care au coordonat dispozitivele şi, la final, miniştri – ministrul Afacerilor Externe, ministrul Muncii, ministrul Administraţiei şi Internelor, ministrul Transporturilor, ministrul Sănătăţii. Vor fi invitați la comisie și muncitorii sezonieri.