Paris: Zeci de persoane reținute și 9 răniți în urma manifestaţiilor ”antifasciste”

Douăzeci şi nouă de persoane au fost plasate în arest preventiv în urma manifestaţiilor ”antifasciste” de duminică seara de la Paris, în timpul cărora 143 de persoane au fost reţinute, a declarat Prefectura de Poliţie a capitalei pentru AFP.

Şase poliţişti şi trei manifestanţi au fost răniţi uşor în aceste cicniri.

Câteva sute de tineri ”antifascişti” s-au adunat în capitală ”împotriva” calificării lui Emmanuel Macron şi a lui Marine Le Pen în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Manifestanţii s-au regrupat înaintea primelor estimări ale rezultatelor, la apelul unor mişcări ”antifasciste” şi ”anticapitaliste” care itenţionau să organizeze o ”noapte pe baricade”.

Forţele de ordine au fost vizate de tiruri de petarde ale tinerilor, adesea îmbrăcaţi în negru şi cu cagule pe faţă.

Mai multe maşini au fost incendiate, iar vitrine au fost sparte.

Aproximativ 40 de acţiuni, la care au participat aproximativ 2.000 de persoane în total au fost înregistrate în provincie – Lyon, Bordeaux, Grenoble, Rouen, Toulouse, Rennes, Nantes – potrivit unei surse din cadrul poliţiei. Cele mai importante au reunit 300 de persoane, la Nantes, şi 250 la Toulouse. Distrugeri au avut loc în aceste două oraşe.

Mai multe reţineri au avut loc la Nantes, a anunţat duminică seara prefectura din Loire-Atlantique. La Bordeaux, forţele de ordine au fost vizate cu proiectile şi au procedat la două arestări. O persoană a fost plasată în arest preventiv.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS