Paris: Circulatie alternativa din cauza poluarii

Vor avea voie să circule doar autoturismele și motocicletele care au plăcuțe de înmatriculare cu numere pare.Ceilalți șoferi sunt nevoiți să găsească o alternativă – fie aleg transportul în comun, fie merg la serviciu cu mașinile altor persoane.

În Paris, din cauza poluării, circulația mașinilor se va desfășura alternativ, începând de astăzi.

Poluarea care afectează de mai multe zile capitala Franței a determinat Guvernul să recurgă la măsuri prin care să-i determine pe șoferi să-și lase mașinile acasă.

Astfel, începând din această dimineață, de la ora 5.30 – ora 6.30 ora României, cu excepția taxiurilor, mașinilor electrice și a autovehiculelor care transportă elevi, vor avea voie pe străzi doar mașinile și motocicletele care au numere de înmatriculare impare.

Șoferii care dețin mașini cu numere pare vor fi nevoiți să lucreze de acasă sau să meargă cu metroul la serviciu.

Această decizie a fost anunţată în weekend, cu o săptămână înaintea alegerilor municipale, şi a fost aprobată de stânga şi ecologişti dar i-a nemulțumit pe membrii opoziţiei şi pe cei ai asociaţiilor de şoferi şi motociclişti.

Pentru a compensa imobilizarea forţată a jumătate dintre maşini, transportul public va fi gratuit – așa cum s-a întâmplat și în weekend.

Staţionarea va fi, de asemenea, gratuită la Paris pentru maşinile cu numere pare.

Pentru a supraveghea circulaţia alternativă, vor fi mobilizaţi aproximativ 700 de poliţişti.

Amenzile pentru cei care sfidează această interdicție sunt cuprinse 22 și 35 de euro .