Confidenţialitate

Părinții unui copil de 1 an și nouă luni, refuzați și certați de operatorul 112 | AUDIO

Părinții unui copil de 1 ani și nouă luni au fost refuzați și certați de operatorul 112, după ce au sunat la Ambulanța Cluj ca să ceară ajutor.

Părinții au solicitat ajutorul ambulaței pentru că fiica lor avea probleme urologice, dar au fost îndreptați cu o totală lipsă de empatie către medicul de familie. Operatorul le-a spus părinților că este responsabilitatea lor pentru starea copilului.

„Eu nu răspund deloc. E copilul dumitale, nu trebuia să laşi să se ajungă până aici. Nu răspund eu deloc. Înseamnă că nu te-ai uitat la ea, foarte simplu. Eu nu răspund, răspunzi dumneata şi nevasta dumitale, nu sunt ai mei copiii. Eu pe ai mei mi i-am crescut. Eu sunt obligată pe urgenţă. Ce mă înveţi tu pe mine? Tu să îţi vezi de copil mai bine. Răspunzi, că e al tău”.

Apelul a fost făcut în noiembrie 2020, dar dialogul a fost făcut public acum, după ce părinții au obținut înregistrarea discuției.

La primul apel telefonic, medicul care a răspuns le-a făcut reproșuri părinților, le-a vorbit pe un ton total lipsit de empatie și le-a spus că nu trimite ambulanța, pentru că nu este o urgență,

O ambulanță a fost trimisă abia după al treilea apel al părinților.

Acum, șeful SAJ Cluj, Horia Simu, spune că se va face o cercetare disciplinară, iar medicul respectiv va fi monitorizat și cercetat.

DSU face acum o anchetă să vadă ce s-a întâmplat în seara respectivă și ce explicații sunt pentru comportamentul cu pricina. ”Conform celor sesizate, precizăm că ne delimităm categoric de un astfel de comportament total neprofesionist și nu vom admite ca astfel de situații să fie tolerate, acestea îngreunând scopul comun al tuturor serviciilor de urgență de a răspunde prompt și eficient cetățenilor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.