Confidenţialitate

Părinții, mulțumiți de cursurile școlare online

Cursurile online ar trebui continuate și după redeschiderea școlilor, reiese dintr-un sondaj la care au participat peste 3.800 de părinți.

Cei mai mulți au declarat că predarea digitală oferă oportunități atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Perioada cursurilor online le prinde bine copiilor, pentru că pot învăța să se adapteze schimbărilor, spun 54% dintre părinții care au participat la studiu.

După ce au experimentat lucrul pe platforme digitale în această perioadă, elevii au observat că sistemul le este de ajutor, iar părinții susțin că învățarea online nu ar trebui întreruptă când se vor redeschide unitățile de învățământ.

53 % dintre cei care au participat la cercetare au spus că predarea online ar fi utilă mai ales la proiectele pe echipe, în timp ce 35% spun că educația digitală ar trebui integrată în totalitate în sistemul de predare.

În plus, în timp ce au asistat la unele lecții online, unii părinți si-au schimbat părerea despre cadrele didactice.

33% dintre respondenți au spus că au o părere mai bună despre profesori de când aceștia predau online. Gradul de mulțumire este mai mare printre părinți față dascălii care predau la grădiniță și la clasele 0-4.

În schimb, 25% dintre părinții elevilor de liceu s-au declarat dezamăgiți de activitatea profesorilor.

Studiul a fost făcut de comunitatea Superteach, fondată de lideri ai mediului de afaceri, reunind păreri de la 3.847 de părinți în perioada 3-7 mai.