Confidenţialitate

Părinții îndoliați după incendiul din Colectiv: ISU și Ministerul Sănătății sunt vinovați

La un an de la tragedie, părinţii victimelor din clubul Colectiv îi consideră vinovaţi pentru moartea celor 64 de tineri pe reprezentanţii ISU şi pe şefii din Ministerul Sănătăţii.

Ei vor să facă plîngere penală, iar ancheta să se extindă asupra intervenției pentru salvarea celor arși în incendiu, dar și asupra celor care au împiedicat transportarea răniților imediat în străinătate, unde viața le-ar fi putut fi salvată.

Părinții victimelor spun că, la nivelul Ministerului Sănătății, se știa că în spitalele românești nu sunt condiţii pentru a trata arsuri de o asemenea gravitate.

În plus, mulți dintre tinerii care au murit ar mai fi avut o șansă să supraviețuiască dacă nu se infectau în spitalele noastre.

Anul trecut, ministrul de atunci, Nicolae Bănicioiu, dădea asigurări că răniții sunt pe mâini bune.

În urma incendiului din Clubul Colectiv, 64 de de persoane au murit si peste o sută au fost rănite.

Tragedia a dus la deschiderea a doua procese.

Într-unul dintre ele sunt judecați patronii clubului și cei ai firmei care a distribuit artificiile. Celălalt îl vizeză pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, alături de alți funcționari.

O a treia anchetă este în curs la DNA și îi vizează pe angajații ISU care ar fi acoperit lipsa avizelor de securitate în caz de incendiu.

infografic-colectiv-30-octombrie-2015-cronologia-tragediei-colectiv