Parchetul Militar sesizat în cazul operatoarei de la 112 privind tentativa de omor de la staţia de metrou C. Georgian

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale anunţă că a sesizat Parchetul Militar privind eventuale încălcări ale legii de către operatoarea 112 care a preluat apelul telefonic privind tentativa de omor de la staţia de metrou Costin Georgian.

STS spune, într-un comunicat de presă, că în cazul agresiunii de la staţia Costin Georgian la Centrul de Primire Apeluri de Urgenţă 112 Bucureşti-Ilfov a fost recepţionat un singur apel telefonic, la ora 16:31:15, cu o durată totală de 2 minute şi 2 secunde.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale anunţă că a sesizat Parchetul Militar pentru cercetări privind eventualele încălcări ale legii de către operatoarea 112 care a procesat cazul.

Cu privire la evenimentul din staţia de metrou Dristor 1, din seara aceleiaşi zile, STS precizează că primul apel a fost recepţionat la ora 19:56:52 şi a fost transferat la dispeceratele de urgenţă ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, susţine, referindu-se la perioada de timp între sesizarea la 112 a incidentului de la staţia de metrou Costin Georgian, unde o tânără a supravieţuit tentativei de omor, după ce s-a luptat cu agresoarea care a împins-o de mai multe ori, şi momentul în care aceasta a reuşit să depună plângerea la poliţie, că a fost o “oarecare sincopă, dar destul de justificată”.

“E o anchetă în derulare, nu aş vrea să mă pronunţ acum la cald, însă din ceea ce am văzut eu, poliţiştii, din momentul în care au fost sesizaţi – şi se cunoaşte deja că a fost o oarecare sincopă după apelul la 112 – , dar de la ora 17.15, când au fost sesizaţi şi au început procedura de audiere, eu cred că este destul de justificată această prezentare a procedurilor”, a declarat, joi, minsitrul de Interne Carmen Dan.

Tânăra care a supravieţuit tentativei de omor de la staţia de metrou Costin Georgian, după ce s-a luptat cu agresoarea care a împins-o de mai multe ori, a aşteptat două ore pentru a putea depune plângere la Poliţie, pentru că în faţa ei era o femeie care îşi pierduse sacoşa pe peron, iar poliţistul de acolo i-a cerut să aibă răbdare, motivând că el este singur, a povestit presei, tatăl tinerei, precizând că după incident, care a avut loc în jurul orei 15.30, au sunat la 112, de unde au fost direcţionaţi la poliţia din metrou, reuşind să depună plângerea în jurul orei 19.00. Tatăl fetei mai spune că agresoarea ar fi avut scris în palmă mesajul “Am făcut-o, dar am confundat-o”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS