Parchetul Militar: NU am avut niciun procuror la centrul de comandă

Într-o declarație de presă făcută marți, Parchetul Militar afirmă în mod categoric că nu a existat niciun procuror militar vineri în Centrul de Comandă al intervenției din Piața Victoriei din București.

”De la Parchetul Militar Bucureşti nu a fost niciun procuror care să facă parte din centrul mobil de comandă”, a afirmat Ionel Corbu, prim procurorul Parchetului Militar.

Declarația contrazice afirmațiile făcute în urmă cu puțin timp de Carmen Dan. ”Jandarmeria și-a coordonat toată intervenția sub supravegherea unui procuror militar, care a fost în piață”, a declarat Carmen Dan, marți, la sosirea la MAI.

Solicitarea prezenței unui procuror ar fi venit de la Jandarmerie sâmbătă, la aproximativ după 24 de ore de la intervenția în forță a Jandarmeriei de la Mitingul Diasporei.

„Vreau să vă comunic faptul că în după amiaza zilei de 11 august s-a primit o solicitare din partea Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi s-a şi răspuns în sensul că acest demers de a desemna un procuror să facă parte din centrul de comandă mobilă înaintat excede competenţelor profesionale şi deontologiei profesionale”, a mai precizat procurorul Ionel Corbu.

El a fost întrebat și dacă, din punct de vedere legal, trebuia să participe un procuror.

“Sub nicio formă”
, a răspuns şeful Parchetului Militar Bucureşti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS