Parchetul General preia dosarul privind tragedia din Retezat

Parchetul General a preluat ancheta care are ca obiect moartea celor doi copii alpiniști în avalanșa din Munții Retezat.

„În cursul zilei de astăzi, 25 aprilie 2017, la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, s-a înregistrat dosarul penal având ca având ca obiect moartea a doi copii în urma avalanșei din Munții Retezat. Cauza a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hațeg, având în vedere complexitatea actelor de urmărire penală. Cercetările în cauză se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, se arată într-un comunicat al PÎCCJ.

Într-o primă etapă, vor fi audiate şase persoane: Cătălin Ioan Berenghi, şeful Şcolii de Ghizi aflat pe munte cu un grup de 51 de persoane în momentul producerii avalanşei, cei trei turişti din grupul Şcolii de ghizi care au coborât să îi ajute pe turiştii surprinşi de avalanşă, o femeie din cei cinci supravieţuitori ai avalanşei şi un bărbat de la o cabană unde fuseseră cazaţi alpiniştii. Părinții celor doi copiii morți în urma avalanșei vor fi audiați după înmormântarea minorilor.

Alpinista Dor Geta Popescu, moartă în avalanşa din Retezat, va fi înmormântată miercuri la Râşnov. Tatăl fetei, Ovidiu Popescu, a plecat de la spitalul din Hunedoara unde era internat, pentru a fi alături de fiica lui.

Alpinistul Erick Gulacsi, de 13 ani, care a murit alături de Dor Geta Popescu, a fost dus la Crematoriul din Cluj pentru a fi incinerat, confrom deciziei părinţilor.

Avalanşa produsă, sâmbătă după-amiază, în Munţii Retezat a surprins şapte persoane, cinci dintre acestea fiind rănite. În avalanşă, Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, cei doi adolescenţi alpinişti renumiţi, având la activ numeroase recorduri mondiale şi europene, şi-au pierdut viaţa.

Foto: Facebook

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS