Parchetul General, despre cazul fetiței din Mehedinți : asistenta maternală i-a inoculat ideea că părinţii adoptivi ar putea să-i facă rău

Ministerul Public revine cu noi informații în cazul fetiței din Mehedinți, care ar fi fost traumatizată cînd părinții adoptivi au venit însoțiți de mascați s-o ia din casa fostei asistentei maternale .

Pe tot parcursul procedurii de adopţie, asistenta maternală s-a opus ca părinții adoptatori să ia legătura cu minora. Femeia a refuzat de două ori, în 2013 şi 2017, să o adopte pe micuță.
Pentru a o prelua, astăzi, la locuința fetiței s-au dus procurorul de caz însoţit de un psiholog și un asistent social de la Protecția Copilului Dolj.

Aceștia au discutat cu minora însă aceasta a început să plângă. I s-a cerut fostei asistente maternale să o liniştească pe minoră, însă aceasta nu s-a implicat, timp în care celelalte persoane majore din imobil au început să strige, agitând-o şi mai mult pe fetiță.

Aceasta a opus rezistenţă, deoarece, în permanenţă, familia asistentei maternale i-a inoculat ideea că părinţii adoptivi ar putea să-i facă rău. În prezent, fetița se simte bine – anunță Parchetul General.

Un control a fost dispus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, vizînd modul în care a actionat procurorul care coordona preluarea copilei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS