Parchetul General cere retragerea a doi secretari de stat din Ministerul Justiției, în urma anchetei DNA privind OUG

Parchetul General a cerut Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a procurorilor Oana Andreea Schmidt-Hăineală și Constantin Sima.

Aceștia sunt secretari de stat în cadrul ministerului, iar Constantin Sima a fost delegat să preia atribuțiile ministrului Florin Iordache până pe 7 februarie.

Solicitarea parchetului vine în contextul anchetei DNA privind ordonanța de modificare a codurilor penale.

Având în vedere necesitatea derulării în condiții de imparțialitate a unei cauze instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse, astăzi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Hăineală și a domnului procuror Constantin Sima”, anunță Parchetul General.

DNA a anunțat joi că s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte aflate în competenţa de soluţionare a instituţiei, în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative.

Instituția a cerut Ministerului Justiției , până pe 02 februarie, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea Ordonanței de urgență privind modificarea Codurilor Penale.

Ministerul a catalogat acțiunea DNA drept o “gravă imixtiune”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS