Parchetul General a ridicat de la Jandarmerie documente privind substanțele chimice

Parchetul General a anunțat că a ridicat documente despre muniție și substanțele folosite în cadrul anchetei privind violențele din  Piața Victoriei, de la mitingul din 10 august. Muniţia neletală şi gazele lacrimogene folosite au “certificat de calitate şi garanţie”, precum şi “declaraţie de conformitate”.  Purtător de cuvânt al Parchetului General, Alexandru Ionescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Parchetul arată că, până în prezent, au fost înregistrate 211 de plângeri penale şi au fost audiate 92 de persoane.

De asemenea, a fost ataşat dosarului de urmărire penală ordinul de intervenţie din data de 10 august 2018, întocmit de către comandantul acţiunii şi aprobat de prefectul municipiului Bucureşti prin contrasemnare.

Parchetul General precizează că, în prezent, se desfăşoară activităţi investigative de anvergură pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea violenţelor, inclusiv din rândul forţelor de ordine.

Procurorii militari au deschis un dosar penal, în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului din 10 august din Piaţa Victoriei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS