Confidenţialitate

Parchetul General a publicat criteriile, condiţiile şi documentele care au stat la baza numirii în anul 2016 a lui Augustin Lazăr în funcţia de procurorul general.

Parchetul General (PG) a publicat, sâmbătă, criteriile, condiţiile şi documentele solicitate de Ministerul Justiţiei pentru desfăşurarea procedurii care a stat la baza numirii în anul 2016 a lui Augustin Lazăr în funcţia de procurorul general.

Comunicatul Parchetului General este o replică la afirmaţiile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care a declarat în mai multe rânduri că dosarul de candidatură depus de Augustin Lazăr nu era complet, deoarece lipsea calificativul “foarte” bine la ultima evaluare.

Referitor la calificativele obținute de Augustin Lazăr, un comunicat al Parchetului General demonstrează că acesta a obţinut, începând cu anul 1984 până în 2016, numai calificativul “foarte bine”.

Parchetul General face publice două documente, respectiv o adresă din 17 februarie 2016 a Ministerului Justiţiei trimisă la Parchetul General, precum şi “Criteriile şi calendarul procedurii de recrutare pentru ocuparea funcţiei de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, document emis tot de Ministerul Justiţiei.

DOWNLOAD DOCUMENTE